Blog & Inspiratie Interieur

De 12 provincies van Nederland

De 12 provincies van Nederland

De 12 provincies van Nederland

De 12 provincies van Nederland

Nederland bestaat uit twaalf provincies: Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland (of Zeeland), Noord-Brabant, Utrecht, Flevoland, Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Limburg. Elke provincie heeft zijn eigen hoofdstad. Bekijk de bestemmingen en steden van elke provincie en de aantrekkelijke kenmerken van elke regio.

Een aantal provincies aan de kust

De provincie Noord Holland

Bezoek de provincie Noord-Holland met steden als Amsterdam, Haarlem en Alkmaar, badplaatsen als Zandvoort en authentieke dorpjes als Volendam en Edam.

De provincie Zuid-Holland

Bezoek Zuid-Holland: molens, bloembollenbronnen, mooie kustplaatsen als Noordwijk en Scheveningen en grote steden als Den Haag en Rotterdam.

De provincie  Zeeland

Zeeland heeft heerlijke stranden en leuke badplaatsen als Domburg en Renesse. Boek een vakantiehuis aan zee, ga fietsen of wadlopen en ontdek de beste restaurants.

Noordelijke provincies in Nederland

De provincie Groningen

Ontdek het goede leven in Groningen! Mooie dorpen en steden als Appingedam en Bourtange, de kust en de Waddenzee, rust en ruimte en natuurlijk de bruisende hoofdstad van Groningen.

De provincie Drenthe

Bezoek de bijzondere provincie Drenthe: hunebedden uit de prehistorie, het Dwingelderveld, het grootste heidegebied van West-Europa en mooie steden als Emmen en Coevorden.

De provincie Friesland

Bezoek Noord-Friesland en ontdek een provincie met een eigen taal, cultuur, bijzondere lekkernijen en een uniek natuurgebied, de Waddeneilanden.

Provincie Gelderland

Voor een vakantie vol natuur, cultuur en culinaire hoogstandjes ben je in de vier regio’s Gelderland, de Veluwe, de regio Arnhem-Nijmegen, het Rivierenland en de Achterhoek aan het juiste adres!

Provincie Overijssel

Bezoek de provincie Overijssel met haar bijzondere natuurgebieden, zoals de Weerribben, de Hanzesteden Kampen en Zwolle in de IJsseldelta regio en het ‘Venetië van het Noorden’: Giethoorn.

Provincie Flevoland

Bezoek Flevoland, het grootste dijkproject, met veel natuur, watersportactiviteiten, de Batavia Stad Fashion Outlet en Almere en Lelystad.

Provincie Utrecht

Provincie Utrecht: De kleinste provincie van Holland, maar met een veelvoud aan prachtige kastelen, bijzondere natuur en – niet te vergeten – de gezellige hoofdstad Utrecht.

Zuidelijke provincies in Nederland

Het prachtige Limburg

Ontdek de culinaire provincie Holland: Limburg. Historische stadjes, wijnhuizen en heerlijke asperges. Het gevarieerde natuurlandschap van deze provincie is ideaal om te fietsen en te wandelen.

Provincie Noord-Brabant

Bezoek Noord-Brabant en ontdek de geboorteplaats van Vincent van Gogh, de steden Breda, Den Bosch, Eindhoven en natuurgebied de Biesbosch. Vind jij het nu leuk om een mooie poster van je provincie aan de muur te hebben? Bestel dan je provincie poster bij MINUSTO

Wat is jouw favoriete provincie? deel het in de comments!

Reviews van klanten

We houden van snelle service en tevreden klanten! Wil je een review achterlaten of heb je vraag?
E-mail ons op info@minusto.com en we helpen je graag verder!

minusto (1)

minusto. groningen.

Citymap posters van je stad of dorp

MINUSTO.com geproduceerd in Groningen – Alle rechten voorbehouden 2024

betaalmethoden