Blog & Inspiratie Interieur

De Waddeneilanden van Nederland

De Waddeneilanden van Nederland

De Waddeneilanden van Nederland

De Waddeneilanden liggen aan de Noordzee, in het noordwesten en noorden van Nederland, in het noorden van Duitsland en in het westen van Denemarken. In Nederland heb je 5 Waddeneilanden. Alle Waddeneilanden hebben hun eigen unieke kenmerken: Schiermonnikoog, Ameland, Terschelling, Vlieland en Texel.

Texel

De Waddeneilanden van Nederland 2
De Waddeneilanden van Nederland

Texel is het grootste Waddeneiland en biedt zonder twijfel de meeste afwisseling. Op Texel wonen 14.000 mensen. Op de Waddeneilanden wonen in totaal 81.000 mensen.

De 7 gezellige dorpjes van Texel hebben allemaal hun eigen sfeer. Ze worden omringd door heel veel natuur. Ook buiten de circa 40 officiële natuurgebieden bezit Texel een enorme vogelrijkdom en bijzondere planten, en niet te vergeten net zoveel schapen als mensen.

Het Nationaal Park Duinen van Texel beslaat meer dan een kwart van het eiland. En ook in het midden van Texel en langs de Waddenzee liggen veel natuurgebieden. Daarnaast treft u overal op het eiland overblijfselen aan van de roerige geschiedenis van Texel.

Vlieland

De Waddeneilanden van Nederland 3
De Waddeneilanden van Nederland

Vlieland is het kleinste bewoonde eiland van de Nederlandse Waddeneilanden en ligt het verste van de kust. Vlieland is bedekt met groen en heet veel hoge duinen, lange stranden, helder zeewater en bossen. Deze worden versterkt door het feit dat er geen auto’s op het eiland zijn. Vlieland is rustig en ongestoord, puur en natuurlijk. Het is de ultieme bestemming voor mensen die op zoek zijn naar rust. Hier kun je het echte eilandleven ervaren. Het eiland is stil en aangenaam. Er is slechts een dorp op het eiland: Oost-Vlieland. Het is omgeven door prachtige natuurgebieden.

Terschelling

De Waddeneilanden van Nederland 4
De Waddeneilanden van Nederland

Terschelling is misschien wel het mooiste Waddeneiland van Nederland. Toen wij Terschelling voor het eerst bezochten werden we aangenaam verrast door de schoonheid van het eiland. Het Waddeneiland heeft namelijk prachtige zandstranden, een fraaie natuur en als je gaat fietsen of wandelen dan zie je bijna geen auto’s. Terschelling is 30 kilometer lang en maximaal 4,5 kilometer breed. Op het eiland wonen ongeveer 5000 mensen op een oppervlakte van 87 km2. Van alle Waddeneilanden is alleen Texel groter.

Ameland

De Waddeneilanden van Nederland 6
De Waddeneilanden van Nederland

Een eiland met vier fraaie dorpen, ieder met een eigen geschiedenis en cultuur, schitterende natuur, maar vooral veel zee en strand! Heerlijk om eindeloos te wandelen en de zon te zien ondergaan tijdens een diner. Want ook op culinair vlak doet Ameland niet onder. Dagelijks staat de verse zeevis op de menukaart, evenals de pure producten van eigen bodem.

Naast wandelen, fietsen of luieren kunt u ook lekker actief bezig zijn bij de verschillende activiteiten die het eiland te bieden heeft. Golfen, surfen, kiten of zelfs parachutespringen, er is voor ieder wat wils! En wat te denken van de vele sportieve en culturele evenementen! Het is de oprechte gastvrijheid van de Amelander die u een gevoel van thuiskomen geeft.

Zoek je een leuk cadeau voor iemand? Geef dan een Ameland poster cadeau.

Schiermonnikoog

De Waddeneilanden van Nederland 5
De Waddeneilanden van Nederland

Schiermonnikoog mag dan het kleinste Nederlandse Waddeneiland zijn, het is groots wat betreft haar natuur. Dit wordt onderstreept door de status van Nationaal park die geldt voor het gehele eiland. En over omvang gesproken, Schiermonnikoog heeft het breedste strand van Europa. Een onmetelijke zandvlakte waar uw hart sneller van gaat kloppen als u van rust en ruimte houdt. Verwacht op Schiermonnikoog geen grootschalig vermaak. Integendeel, het unieke van dit eiland ligt in het ongeschonden karakter en de uitgestrekte natuurpracht. Het eiland is één groot kunstwerk, gesigneerd door moeder natuur.

Een poster van Schiermonnikoog bestellen

Woon je op 1 van deze eilanden of vind het het tof om een poster van 1 van deze eilanden aan je muur te hebben? Bestel dan je eiland poster bij MINUSTO

Reviews van klanten

We houden van snelle service en tevreden klanten! Wil je een review achterlaten of heb je vraag?
E-mail ons op info@minusto.com en we helpen je graag verder!

minusto (1)

minusto. groningen.

Citymap posters van je stad of dorp

MINUSTO.com geproduceerd in Groningen – Alle rechten voorbehouden 2024

betaalmethoden