Blog & Inspiratie Interieur

De mooiste steden van Nederland

image 17

De mooiste steden van Nederland

Er zijn nogal wat mooie steden in Nederland – bijvoorbeeld Amersfoort, Groningen of Leeuwarden. Maar welke zijn nu echt de moeite waard om te bezoeken?

Het hangt allemaal af van wat uw voorkeuren zijn. Bent u op zoek naar een mooie stad in Nederland aan zee om even bij te komen van het stressvolle leven van alledag? Of meer een stad om te winkelen , zoals Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam?

Als je niet zo ver wilt rijden, zijn er natuurlijk ook mooie steden in Nederland op de grens met Duitsland , die ideaal zijn voor een weekendje weg of zelfs een dagje uit.

Om je keuze wat makkelijker te maken, hebben we een lijst samengesteld met de mooiste steden van Nederland

1.   Amsterdam

image 11

De hoofdstad van Nederland is absoluut een van de mooiste steden en tegelijkertijd een van de meest populaire bestemmingen in Nederland .

De stad staat bekend om zijn smalle huizen met puntgevels en de vele grachten die door de stad lopen. Vooral op warme zomeravonden is het hier leuk wandelen. Maar ook in de winter betovert de stad met haar licht dat weerspiegeld wordt in het water van de grachten. Samen met vele andere locals en toeristen viert men feest op de Dam of op een van de vele spontane straatfeesten. Bij Amsterdam ligt ook het eiland Zeeburgereiland, wat sinds 2021 af is. Ook hiervan hebben wij een mooie stadsposter.

2. Rotterdam

image 12
Rotterdam

De havenstad Rotterdam wordt ook wel vaak het Manhattan aan de Maas genoemd . De skyline groeit voortdurend en nieuwe, moderne architectuur kenmerkt het stadsbeeld. Een van deze gemoderniseerde gebouwen is de Van Nellefabriek . Vroeger werd hier tabak, thee en koffie geproduceerd, maar tegenwoordig staat het op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de materiaalverwerking van staal en glas .

En ook in de rest van de stad versmelten oud en nieuw tot een uniek stadsbeeld.

3. Maastricht

image 13
Maastricht

Bent u op zoek naar mooie steden in Nederland op de grens met Duitsland ? Dan ben je in Maastricht in de provincie Limburg op de juiste plek. De universiteitsstad, die ook een van de oudste steden van Nederland is, ligt op slechts 45 minuten rijden van Aken en maakt indruk met zijn middeleeuwse architectuur .

Tegelijkertijd is Maastricht ook een universiteitsstad en komen hier veel jonge en internationale mensen rondscharrelen. Dit geeft de stad een heel andere flair.

4. Den Haag

image 14
Den Haag

Den Haag – een van de meest diverse steden van Nederland  direct aan de Noordzeekust. Grootstad gevoel, politiek centrum en strandvakantie komen hier samen. Het is de enige grote stad in Nederland die aan zee ligt en is daarom ideaal voor een Hollandse vakantie aan zee .

De wijk Scheveningen is vooral bekend om zijn strand , dat tot de mooiste stranden van Nederland behoort . Veel locals, vooral uit het nabijgelegen Amsterdam, komen hier graag om een dagje de stad uit te zijn en de zeelucht op te snuiven. Naast het strand is Den Haag ook de thuisbasis van de regeringszetel. En dat, al is het niet de hoofdstad.

5. Zwolle

image 15
Zwolle

De stad werd bekend door de boekdrukkunst en de binnenvaart. De kleine straatjes en vele bruggen geven een idee dat hier ooit bloeiende handel werd gedreven.Omdat de stad klein en beheersbaar is, is de beste manier om de stad te verkennen per fiets of te voet.

6. Amersfoort

image 16
Amersfoort

De parel van Nederland maakt indruk met zijn middeleeuwse stadscentrum en is echt een stad waar je snel verliefd op wordt. Het maakt niet uit of het zomer of winter is, de stad ademt een heel bijzondere sfeer uit waardoor je je gelijk thuis voelt.

7. Leiden

image 17
Leiden

Leiden is een klein stadje in Zuid-Holland, dat een van de mooiste steden van Nederland is, vooral vanwege zijn eeuwenoude architectuur . Hier kun je het duizend jaar oude fort beklimmen of de romantische achtertuinen en hofjes van de stad ontdekken.

8. Alkmaar

image 18
Alkmaar

Alkmaar, de zogenaamde kaasstad, is zeker een van de mooiste steden van Nederland. Het is een van de meest populaire excursiebestemmingen omdat hier de beroemde kaasmarkt plaatsvindt.

Het is niet alleen kaas die hier wordt verkocht. De kaastraditie leeft hier van maart tot september. De traditioneel geklede kaasdragers komen elke vrijdag en verkopen hun zelfgemaakte kaas. Om meer te weten te komen over kaasproductie en kaasbereiding is een bezoek aan het Kaasmuseum de moeite waard. Naast alle kaas is Alkmaar ook een prachtige stad met culturele hoogtepunten.

9. Groningen

image 10
Groningen

Groningen is een bekende studentenstad , waar ook veel internationale studenten te vinden zijn.

Dit is in de provincie Groningen vlakbij de Duitse grens . In iets minder dan 2 uur rijdt u van Bremen naar de levendige stad vol cultuur en natuur . Vooral in het weekend is de Nederlandse stad erg levendig voor een dagje uit en bieden de vele cafés en restaurants gastronomische afwisseling. Ook shopfanaten komen hier aan hun trekken.

Het is absoluut heerlijk om op een zonnige dag door de winkelstraten te slenteren en de bijzondere sfeer van de stad te ervaren. De beste manier om het schilderachtige landschap van de stad te verkennen is op de fiets en ook een geweldige manier om de vele prachtige historische bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft te ontdekken. Zo kun je op de ene fietsroute de binnenstad leren kennen en op de andere naar de Noordzeekust.

10. Noordwijk

image 19
Noordwijk

Aan zee vind je een aantal mooie steden in Nederland. Zo ook Noordwijk. Een stad die veel van het onverwachte biedt . Noordwijk is vooral een populaire badplaats met een 13 km lang strand, dat tot de mooiste stranden van Nederland behoort. Maar de stad staat ook internationaal bekend om haar tulpenbloesem en wordt daarom ook wel de bloemenbadplaats van Europa genoemd.

11. Dordrecht

image 20
Dordrecht

Als u op zoek bent naar mooie kleine steden in Nederland , bent u in Dordrecht op de juiste plek. Het is tevens de oudste stad van voormalig Holland en heeft cultureel en historisch veel te bieden.

12. Leeuwarden

image 21
Leeuwarden

Het Friese Leeuwarden is een kleine parel in Nederland en was in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa en daarom zeker een van de mooiste steden van Nederland. De stad maakt ook indruk met zijn middeleeuwse stadscentrum en zijn meer dan 600 monumenten . Ook hier zijn er veel studenten en die verlevendigen de stad , vooral in de zomermaanden.

De binnenstad nodigt uit om te flaneren, maar ook om te vertoeven in een van de vele cafés of restaurants. Vooral in de zomer is het heerlijk vertoeven aan de grachten en genieten van de zon. Net als in de rest van Nederland kun je je hier het beste op de fiets verplaatsen . Zo voorkom je het moeizame zoeken naar een parkeerplaats en ben je overal snel.

13. Eindhoven

image 22
Eindhoven

De stad van de techniek in het zuiden van Nederland. Hier, in Eindhoven, is het elektronicaconcern Philips thuis. Klinkt in eerste instantie niet al te spectaculair. Waarom hoort het nog thuis in de lijst van mooie steden in Nederland? Eindhoven is ook een designhoofdstad . Creativiteit, innovatie en uniciteit vind je hier op elke hoek.

Het leven in de moderne metropool pulseert en buitengewone evenementen combineren technologie en design op een spannende manier.

Hier wonen, wonen en werken mensen in een unieke sfeer. En in de rest van de stad zijn er tal van unieke projecten te ontdekken die je niet mag missen. De beste manier om dit te zien is met het project Strijp-S . Een creatief stedelijk gebied op het oude Philipsterrein, waar historische gebouwen en moderne architectuur elkaar ontmoeten. Eindhoven is van boven af ook zeer mooi om te zien. 

14. Breda

image 23
Breda

De stad Breda staat bekend als erg gezellig en bruisend. Hier vind je geen massa’s toeristen , zoals je die kent uit Amsterdam. Zo kun je je vergapen aan de vele verschillende koninklijke monumenten en kastelen die zijn gebouwd door de voorouders van de koninklijke familie. Het centrum van de stad is het grote marktplein met zijn cafés en restaurants, waar het heerlijk vertoeven is. Vanaf hier kunnen de historische gebouwen het beste worden verkend.

Zoek jij van deze prachtige steden in Nederland een mooie stadsposter? Bestel die dan op www.minusto.com

Reviews van klanten

We houden van snelle service en tevreden klanten! Wil je een review achterlaten of heb je vraag?
E-mail ons op info@minusto.com en we helpen je graag verder!

minusto (1)

minusto. groningen.

Citymap posters van je stad of dorp

MINUSTO.com geproduceerd in Groningen – Alle rechten voorbehouden 2024

betaalmethoden